onsdag 9 januari 2013

Maten. Maten på faten.

Det var nyårsafton och det regnade hundar och katter, småspik. Men åh vad vi åt! Från första stund vi klev innanför dörren gick allt i matens tecken.
Kanapéer med gåslever och hemgjord leverpastej, champagne.
Laxcheviche med avokadoglass, pumpafrödipp och majschips. Volter av smaklycka!
Rimmad ungälgskalvfilé med mandelkräm som serverades med nävgröt, rimmat fläsk och lingon, rödvin.
Palsternackskräm toppat med krisp på fläsk, rostade kastanjer och syrligt äpple,  rödvinsås, blancherad grönkål vänd i smör serverat till rimmad vildsvinsstek och givetvis rödvin.
Matpaus efter detta för att lugna nerverna i form av flädergranité.
Tre sorters ostar serverades med portvin.
Desserten, finalen! Chokladkaka kompakt och mörk som natten med den godaste vaniljglass!

Det var en otrolig matupplevelse. Allt var såååå gott. Jag bugar och bockar och tackar alla kockar. Sen var det nytt år. På världens minsta vädringsbalkong med bubbel och glittriga partyhattar. Och det fortsatte att regna hundar och katter, småspik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar